De Familie Starmans

De familie Starmans had ik nog niet. De familie van de echtgenote van Nicolaas Paul Crutzen, ome Men dus.

Elke familie heeft een zwart schaap. Deze familie dus ook Bartholomeus Starmans, de naam had hij te danken aan de vader van zijn moeder, werd in 1820 in Venlo geboren, dat is een beetje uit de slag, want de rest van de familie wordt in Oud-Valkenburg geboren. Dat Venlo staat in het gevangenisregister van Eindhoven waar hij met 36 jaar verbleef voor een diefstal. Dus of hij daar ook werkelijk geboren is, is nog maar de vraag. Hij was veroordeeld in Maastricht. Met 41 jaar komt hij te overlijden in Leeuwarden Friesland. Ook dat is een gevangenis. Zijn normale verblijfplaats wordt ook vermeld, dat is Sint Geertruid ligt in de buurt van Eijsden. Vreemd allemaal.

Ik heb ook nog een stukje Maurer gedaan van een ex schoonbroer. De Voorouders van Frans kwamen uit Saarland uit Bliesmengen, ze zijn hier terecht gekomen, omdat zowel vader Christaan en zoon Jan Peter, diende in het leger van de Prins van Oranje.

Savelsbergh was zonder h

De Savelsbergh familie nog wat uitgewerkt. De H kwam er pas bij Pieter Hubert Savelsbergh bij zoon van Hubert Johan Savelsberg en Maria Johanna Franssen. Hij was enigskind misschien heeft het daar aan gelegen. Peter Hubert is geboren in 1879 dus de h zit er nog niet zolang in. 100 Jaar eerder wordt Peter Josef Savelsberg geboren en die trouwt met Maria Agnes Ploum een broer van Maria Agnes Ploum, Johan Ploum is straatventer in Kerkrade en is getrouwd met Maria Magdalena Kleinen of Klein. Ik moet nog gaan kijken of die familie Ploum enige verwantschap bezit met de loodgieter Ploum uit Kerkrade. Als dat zo is dan hebben de Familie Savelsbergh en de Familie Ploum de zelfde voorvader.
De familie Savelsbergh beweegt zich in een kringetje in de oostelijke mijnstreek en heeft zijn oorsprong in Merkstein nu is dat Duitsland ligt bij Herzogenrath, dat was vroeger anders in het grote Limburg. Op een enkeling na werden ze niet oud. Ze kregen hoofdzakelijk jongens, dat ligt dus in de genen dat de Savelsbergh uit de dr. Nolenstraat 6 jongens hadden.

Verborgen verleden: De stamboom Schmets

In deze Corona tijd ben ik nog wat zijtakken nagegaan van aangetrouwde familie leden, zo ook de stamboom van Ben Savelsbergh die getrouwd is met mijn zus Magda.
Zijn Oma dus de moeder van zijn moeder, was een onecht kind, zo noemde men dat vroeger. De vader is niet bekend. De moeder daarvan dus de overgrootmoeder van Ben is dan wel getrouwd met ene Franssen, maar het huwelijk vond op een veel latere datum plaats en in de huwelijksakten is de naam dan ook niet terug te vinden van de vader van de oma van Ben Savelsbergh.
De vader van de overgrootmoeder Van Ben Savelsbergh is Johan Bernard Kohl. Hier zie je waar die naam Ben vandaan komt. Want deze Bernard was weer de grootvader van die onechte oma. Die Bernard is getrouwd met een Anna Maria Hubertina Schiijns, dat is nogal een bekende achternaam in deze stamboom veel families komen uit bij deze naam Schijns, Johan Bernard Kohl en Anna Maria Schijns hebben 10 kinderen, tenminste ik heb er 10 gevonden tot nu toe. Een van die kinderen Anna Maria Barbera Kohl is getrouwd met Johannes Hubertus Vluggen. De moeder van deze Johannes is Johanna Maria Nix en dat is ook een bekende achternaam, want de familie Nix is zowel verbonden met mijn familie Crutzen als met de familie van Prof. Paul Crutzen en ook hier is de verbinding die al 139 jaar eerder bestond tussen het huwelijk van Ben en Magda.
Nu is een van de kinderen van die Anna Barbera Kohl te weten Bernard Hubertus Vluggen getrouwd mat Anna Catharina Vluggen de Moeder van deze Anna Catharina is Maria Catharina Philomena Nix potverdorie daar is die weer de naam Nix. De vader van Philomena is Willem Hubert Nix de grootvader van Philomena is dezelfde grootvader als die andere Grootvader dus hier trouwt een neef en en een nicht met elkaar.

Namen Stamboom

Ik kreeg gisteren 7-1-2022 een nogal agressief mailtje over een naam die ik moest verwijderen uit de stamboom, uiteraard geef ik daar gehoor aan, mits hij niet nog ergens anders vermeld staat, want dan heeft het weinig nut.
Frans Habets heb ik heel vriendelijk verzocht om mijn naam te veranderen. Wordt geen gehoor aan gegeven. Ik heb Guido Delahaije verzocht de foto's waar ik als jongetje op sta te verwijderen, wordt ook geen gehoor aan gegeven en die heeft hij alleen maar. Nee zo ben ik niet. Als iemand dat niet wil is geen probleem, dat verzoek kreeg ik al eens eerder. Heb ik ook gehoor aangegeven. Maar wel graag op een vriendelijke manier en niet op een agressieven manier.

Ik ken de wet op de privacy. Procederen kan, maar dat kan alleen als je goed overleg hebt gepleegd, dat was hier duidelijk niet het geval. En als je een klacht indient krijg je pas na een jaar te horen dat het in behandeling is genomen en dan duurt het nog heel veel jaren voordat je je gelijk krijgt, dan ben ik allang de pijp uit. Maar dat hoeft allemaal niet. Een mailtje is voldoende, maar wel netjes a.u.b.


Groetjes Viviënne.

Ik ben een Veganist, die zijn in de regel dier vriendelijk ook voor het dier mens.

Inkleuren


27FB4805-BCB0-4BD5-AE83-FE315FA6A7A5-1025-0000011E130F0ED6
In het programma waar ik de stambomen mee maak kan ik foto's inkleuren. Het gaat ook met Adobe Photoshop Elements, maar dat resultaat is waardeloos. In Macfamiliytree kan ik goede resultaten halen, in kleur zie je veel meer details in de foto, die in zwartwit worden weggepoetst. Ik heb van mezelf ingekleurde foto's gemaakt in 1952, maar niet door mij ingekleurd maar door de fotograaf. Op de foto heb ik een groen pakje aan, maar in werkelijkheid is het rood, Voor 80% kloppen de digitaal ingekleurde foto's. De foto is van Tante Elly, toe ze een jaar of 16 was.