Kenmerken

 

Willen:  Gedreven en Nieuwsgierig. Ja dat ben ik. Ik heb 2 kranten, lees nog een heleboel op internet, politiek en techniek dat is wat me boeit. Poltiek dat heb ik van thuis meegekregen en ook omdat ik zelf secretaris ben geweest van de PPR  in Kerkrade.  Techniek zit in mijn genen, geërfd van mijn vader en diens vader. Mijn opa (ik heb hem nooit gekend) was smid in Vaals en meesterhouwer op de staatsmijn Wilhelmina op Terwinselen. Mijn vader volgde zijn spoor en ik ook. Smeden heb ik nog gehad op de ambachtsschool in Heerlen. Ik ben ook een automonteur. Een onderbetaald beroep, want je wordt niet zo maar een goede monteur, daar is heel wat kennis voor nodig om de verschillende bereiken van een auto te kennen. 

Veel willen; Dat klopt helemaal. 

Leergierig: ik ben naar elke cursus gegaan die ze me hebben aangeboden op elke werkplek dan ook. Het hielp me ook altijd vooruit en ik haalde ze ook allemaal en soms waren de cursussen overbodig achteraf gezien, dan had ik me alles al zelf geleerd als autodidact. Gebruiksaanwijzing lees ik bijna nooit. Omdat ik he meestal zelf zie hoe het moet. 

Iemand vroeg me of ik hem kon helpen, hij kreeg zijn vhs recorder niet geprogrammeerd. Een VHS van Phillips. Een nam de afstand bediening en zonder boekje programmeerde ik hem, ik had er nog nooit meegewerkt. Hoe doe je dat, vroeg hij, dat weet ik niet. Ik doe dat gewoon. 

De valkuil van hoogbegaafde ontwerpers is dat het voor hun makkelijk is en er vanuit gaan dat iedereen dat kan. Maar dat is niet zo. Ik maak me er zelf ook schuldig aan dat ik zeg wat ik kan kan iedereen maar dat is niet zo. Wat ik kan kan maar een selectief groepje. Vastbijten, tot het onmogelijke. Leg het niet met me aan, dat verlies je altijd. Zeg ik vaak. Ik bijt me vast in alles. Geef nooit op.  Als iemand met een probleem komt met de computer, dan los ik het op. 

Ik was dan wel onterfd, maar ik had nog recht op mijn vaders deel. De notaris probeerde, natuurlijk in opdracht van, me dat te onthouden, maar hij had de verkeerde voor. Ik werd dan wel als sukkel van de familie gezien, maar daar vergiste men zich schromelijk in. Ik ben de slimste. En natuurlijk heb ik dat restje nog gekregen, omdat ik creatief ben en vasthoudend. Ik geef nooit op. Mijn tijd komt nog wel. Zeg ik altijd en meestal is dat ook zo.  


Doen: Scheppingsdrift

5 Websites, dat al zegt genoeg. Maar ik fotografeer, maak films, ooit was ik bij de groep die de beste amateur videofilm van Nederland had gemaakt, het draaiboek was grotendeels van mij en ik had de locaties geregeld.  

Ik kan schrijven, boeiend schrijven, ondanks dat ik heel weinig gelezen heb, want ik ben dyslectisch, maar hoevaak hebben ze me niet gezegd schrijf een boek of ik heb zitten te huilen toen ik dat las op je site. 

Zijn: Autonoom

Dat ik punten doe wordt wel eens verwisselt met autisme, niet af willen wijken. Stoer dat doen wat ik voor het beste houd, maar als iemand me kan overtuigen van een andere weg, dan probeer ik dat, want dat zou makkelijker kunnen zijn, maar is het dat niet, dan ga ik weer terug naar mijn eigen manier. 


Denken: Hoog intelligent. Uit de test van 1985 kwam dat ik een IQ had van 130, uit de test van 2019 kwam dat ik een IQ had van 140. Ja analytisch van aard. Ja dat ben ik. En meestal zij ze goed. In de toekomst denken, noem ik dat. Toen Rutte het kabinet liet vallen zei ik tegen een vriend van me, hij wil de vervanger van Stoltenberg worden, dat was al te zien aan het feit hoe hij zich uitsloofde voor de Oekraïne. Als dat om een of andere reden niet lukt, dan gaat hij van der Leyen opvolgen. Nadat hij Nederland naar de knoppen heeft geholpen, gaat hij dat met Europa doen. Het eerste is al uitgekomen. En zo kan ik nog legio voorbeelden geven. Ze staan o.a. op mijn Klinefeltersite. 


Patroon herkenning. Ja dat kan ik als de beste. Een broer die me na 26 jaar een mail stuurt. Dat hij een aneurysma heeft gehad, het zou erfelijk kunnen zijn, ben je gek zeg ik tegen mijn huisarts, daar krijg ik het niet voor, kim krijg dat, omdat hij dan zijn rook en drankgedrag kan afschuiven op de erfelijkheid en dan heeft hij het niet gedaan, want in onze familie deed ik altijd alles verkeerd en zij alles goed. Maar hij het pech het is zijn eigen domme schuld, dat hij het heeft. 

Bij de psycholoog ben ik weggegaan, omdat ze loog en omdat ze verkeerde analyses maakte. Met ander woorden, ze kon mijn denkvermogen niet aan. En ik denk dat veel mensen dat niet kunnen. Thuis ook niet, ondanks dat ze allemaal goed konden leren. Cecile is zelfs prof. Dr. In de wiskunde, maar een probleem uitleggen kon ze maar op 1 manier. Terwijl ik dat op verschillende manieren kan, als iemand een manier niet begrijpt, dan zoek ik razendsnel een ander manier. 


Voelen en waarnemen. 

Je heb in een straat altijd een burgemeester, iemand die meent dat hij alles weet. Ik ben dat niet. Dat is iemand anders. Maar soms vertel ik hem iets van uit de straat en hij weet het dan niet. ik zie altijd alles, vroeger als kind vond ik altijd alles. Toen ik inzage vroeg in de rekeningen van mijn moeder en ik er doorheen bladerde, ze de notaris, zie je ook wel wat er in staat, natuurlijk zei ik, want 4 blaadje terug kwam ik de betaling van de testament wijziging terug 462 euro. ik bladerde terug en jawel hoor, hij was verbaast.  Ik heb het altijd geweten aan mijn groot blikveld aangezien ik in mijn wezen vrouw ben, maar blijkbaar hoort het bij mijn hoogbegaafdheid.

Vroeger werd ik vaak voor huilebalk uitgemaakt. Dat weg toen ik testosteron kreeg, maar nu is het weer terug en daar ben ik blij om, want het hoort bij mij. 

Goed geheugen, een fotografisch geheugen. Ja dat klopt. Alles kunnen onthouden, soms lastig, maar vaak niet. Hoogbegaafde mensen doen vaak meer dan ze aankunnen, omdat alles een uitdaging is, steeds vooruit willen, niet stilstaan, snel uitgekeken zijn in een werkomgeving, omdat je niet verder kunt groeien.  4 werkgevers in de autotechniek zegt genoeg, denk ik. 

Comments